DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Dt. Fatih Güler, “Aile Diş Hekimliği sistemi biran önce yaşama geçmelidir”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dt. Fatih Güler, “Aile Diş Hekimliği sistemi biran önce yaşama geçmelidir”

Adana Diş Hekimleri Odası 2024-2026 Dönemi Olağan Genel Kurul ve seçimleri sonrası seçilen diş hekimleri, mazbatalarını almalarının ardından görev bölümü yaptı. Başkanlığa yeniden  Dt. Fatih Güler getirilirken Başkan Vekili Dr. Dt. Metin Ersoy, Genel Sekreter Dr. Dt. Hasan Boğa, Sayman Dt. Mustafa Kalat, YK Üyeleri ise Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Yunus Emre Kocacık, Dt. İpek Aysan Meriç, Dt. Hasan Yaman ve Dt. Buket Ünal Uğuz oldu.

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ ATAMASI YAPILIRSA ON BİN DİŞ HEKİMİ YARARLANIR

Görev bölümü yapılmasının ardından yazılı açıklama yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “1986 yılında kurulan odamızın 20. Dönemine girdik. 20 dönemdir seçimler yapıldı. Başkanlar ve yönetimler çalıştı. Yönetimimiz ve üyelerimizle birlikte ortak bir yaşam kültürü çerçevesinde;  Sadece Adana bazında değil, Türkiye’deki Ağız Diş Sağlığı Politikalarına katkı koyma yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikli hedefimiz; Sağlık Bakanlığı 12. Kalkınma Planı hedefi olarak ortaya koyduğu ‘Aile Diş Hekimliği’ formülünü yaşama geçirmesini sağlamak. Bakanlığın verdiği tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen henüz bir atama yapılmadı. Aile Diş Hekimliği yaşama geçtiğinde enaz on bin işsiz diş hekimine istihdam olanağı sağlanmış olacaktır. Buradan bakanlığa seslenmek istiyorum. Lütfen atamaları başlatınız.” diye konuştu.

ÖZELDEN HİZMET ALIMI YAPILMALIDIR

926 üyeleri bulunduğunu ama fakülte ve kontenjan sayılarının artması yüzünden üye sayılarının arttığı gibi işsiz diş hekimi sayısının da arttığını ifade eden Başkan Dt. Güler, “Önümüzde duran en büyük problem yeni mezun diş hekimlerinin iş bulamaması. Odamızın verdiği mücadele sonrası her diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalışmasını sağladık ama bu yeterli değil. TDB ve Türkiye’de bulunan 43 Diş Hekimi Odasının organize edemeyeceği sayıda diş hekimi popülasyonu var. Bu da maalesef acil sağlık hizmet sunumunda standardizasyonu çok etkilemeye başladı. Eğitimin niteliksizliği ciddi anlamda sahada ortaya çıkmaya başladı. Yeterli donanımı olmayan fakültelerden mezun diş hekimlerinin gerekli bilgi eksikliği göze çarpıyor. Odalar ve TDB mezuniyet sonrası eğitimlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Türkiye’de özelden hizmet alımına başlanması gerekiyor. Meslektaşlarımızın iş bulması, düzenli çalışabilmeleri adına ruhsatların nüfusa göre planlaması gerekiyor. Sağlık kuruluşlarında ve kamuda olduğu gibi özelde çalışan hekim ve diş hekimleri de on beş yılı doldurduktan sonra yeşil pasaport alabilmelidir. Bu talebimizin sonuna kadar da peşindeyiz.” dedi.